Bejelentkezés magánrendelésre e-mailen

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Rendelési idő: kedd és csütörtök, 13-17 óra

Női dolgok télen

Minden évszaknak megvannak a tipikus nőgyógyászati megbetegedései. Télen leggyakrabban a felfázással találkozunk.

A köznyelvben azt a tünetegyüttest nevezik felfázásnak, amikor alhasi fájdalom, gyakori vizelési inger, derékfájás és csípős vizelet keseríti meg a hétköznapokat.

Nagyon elkeserítő lehet ez egy idő után, mert éjszaka is felébred, de hiába próbál a vizeléssel megszabadulni az ingertől, az csak tovább gyötri, sőt maga a vizelés is fájdalmas lehet. Érdekes módon az ilyen tünetekkel jelentkező nőknél nem mindig a hólyaghurut a diagnózis.

Néha a méh vagy a hüvely gyulladása okozza a bajt

Előfordul, hogy a folyást csak vizsgálattal látjuk, a hüvelyboltozatban és a méh felől is bővebb hurutos folyás látható. Ez a forma különösen méhen belüli eszközt (hurkot) viselő nőknél jellegzetes. A hólyaghurut viszont nem jár mindig a jól ismert tünetekkel (alhasi fájdalom, gyakori vizelési inger és csípős vizelet).

Néha egy soron kívül jelentkező vérzés mellett találjuk meg a húgyhólyag erős gyulladását. Sok nő hetekig „aszalja magát” otthon, hátha elmúlik. Van amikor nem lehet mást tenni, mint antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt felírni. Főleg olyan esetekben, amikor a baj visszatérő és tartunk attól, hogy a vesék is károsodhatnak. Ilyen esetekben is be kell tartani az ősi jó tanácsokat:

  • Igyunk sok folyadékot, mert a nagy mennyiségű folyadék átmossa a hólyagot, és megnehezíti a baktériumok megtelepedését és így kevesebb idejük van ártani a hólyag nyálkahártyájának.
  • Öltözzünk rétegesen. A ruhák rétegei közötti levegő ugyanis sokkal jobb hőszigetelő, mint egy vastag pulóver. A leizzadás a megfázás és a felfázás előszobája.
  • Úgy válasszunk téli cipőt, hogy vastag legyen a talpa és ne ázzon át.

Közösség

Kövesd oldalamat a közösségi médiában...

Magánrendelés

Család és Nővédelmi Tanácsadó

Cím: 6600 Szentes, Ady Endre u. 18.