Bejelentkezés magánrendelésre e-mailen

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Rendelési idő: kedd és csütörtök, 13-17 óra

Mi a teendő, ha lázasak vagyunk terhesség alatt?

Legfontosabb a nőgyógyász felkeresése, nincs értelme az otthoni próbálkozásoknak és várni sem kell, hogy majdcsak elmúlik.

Ahogyan az anyuka pulzusa megemelkedik, a baba pulzusa is emelkedhet, ami annak a jele, hogy ő is birkózik a magasabb hővel. Ha igen korai terhességről van szó, akkor a velőcső záródási rendellenességek kockázata is fokozódik, sőt egy vizsgálat szerint a kezeletlen láz esetében az autizmus kockázata is emelkedett.

A lázcsillapítás indokolt akkor is, ha valamilyen hurutos megbetegedésről van szó. Általában ilyenkor a szervezet védekezőképessége meggyengül, ezért könnyebben alakul ki a megfázás mellett hólyaghurut. A priznitzre, a hideg vizes borogatásra is sokan esküsznek – főleg gyerekeknél. Terheseknél és gyermekágyasoknál ez is fokozhatja hólyaghurut veszélyét.

A terhes gondozóban minden alkalommal néznek vizeletet a várandós kismamáknál, mert a hólyaghurut könnyen átalakulhat vesemedence gyulladássá. Az orvos állapíthatja meg azt, hogy az adott esetben csupán a megfázás okozza a lázat és fel is írja a megfelelő gyógyszereket.  Az orvos olyan gyógyszert választ, ami nem árt a babának. A legfontosabb a sikeres lázcsillapítás és a kiváltó ok azonosítása.

Közösség

Kövesd oldalamat a közösségi médiában...

Magánrendelés

Család és Nővédelmi Tanácsadó

Cím: 6600 Szentes, Ady Endre u. 18.