A magánrendelés megszűnt

2024-től a Szentesi Kórház nőgyógyászatán dolgozom - és a Szegedi Egyetemen is. Az ambulancia telefonján lehet bejelentkezni. Érdekes lesz újra a kórházban, és reméljük hasznos lesz a betegeknek is!

Gyovai Gabriella

1989-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 1989-től dolgoztam nőgyógyászként a szentesi területi kórházban, évekig vezettem a gyermeknőgyógyászat szakrendelést valamint rendeltem a klimax-osteoporosis ambulancián és a terhesgondozóban.

Nagyon szeretek a kislányokkal és tizenévesekkel dolgozni, megbeszélni mindent, amire kíváncsiak. Nagyon sok mindent megtalálhatnak már az interneten, de segíteni kell nekik abban, hogy az információ a helyére kerüljön. Ugyanez vonatkozik a fogamzásgátlásra és később a terhességre való felkészülésre is. A vérzészavarok sok nő életét keserítik meg és néha súlyosabb egészségügyi probléma előjelei.

A nőgyógyászati rákszűrés jelentőségét minden korosztályban nagyon fontosnak tartom: a tizenéves kortól egészen a legidősebb nőkig.

Az egyik legkedvesebb szakterület számomra a változókori problémák kezelése. A személyre szabott segítség minden korosztályban fontos, de itt a kezelés beállításánál is különös jelentősége van.

Idősebb korú asszonyok gyakran gondolják, hogy ebben a korban már nem illik nőgyógyászati problémákról beszélni, így várják, hogy magától elmúlik viszketés, felfázás vagy vizelési zavar, pedig a legtöbb ilyen gondot hatékonyan lehet orvosolni.

A pszichoterapeuta képzésen belül kognitív-viselkedésterápiát tanultam, amely a depressziós és pánik-betegeknél nagyon hatékony a gyógyszeres kezelés mellett. A gyermekágyasok és kisgyermekesek hangulati zavaraival hosszú évek óta foglalkozom és az egyik legkedvesebb számomra.

Jelenleg csak magánrendelésemen dolgozom, ahol minden korosztály fel szokott keresni. Leggyakrabban a fogamzásgátlás, a nőgyógyászat fertőzések, vizeletcsepegés és változókori problémák (hőhullám, alvászavar, depresszió) miatt keresnek fel. Gyakoriak a szexológiai zavarok: a csökkent nemi vágy, az orgazmus-zavar és az aktus közben létrejött fájdalom. Néha a férfi partner szexuális zavarai miatt kérnek tanácsot a nők.

Könyvem, a „Szexuálfarmakológia” – a gyógyszerek szexuális életre kifejtett hatásáról szól. Magyarországon nem volt előtte ilyen jellegű könyv, ami a háziorvosokat, szakorvosokat és érdeklő nem-szakmabelieknek segít eligazodni a modern gyógyszerek és terápiák nemi életre gyakorolt előnyös és előnytelen hatásáról szól.

Közösség

Kövesd oldalamat a közösségi médiában...

Elérhetőség

2024-től a Szentesi Kórház nőgyógyászatán dolgozom - és a Szegedi Egyetemen is.

Az ambulancia telefonján lehet bejelentkezni.